Telefon

070-5860685

E-post

info@bagucci.se

Telefontider

Mån - Fre 8:00 - 16:00

FÖR SVENSKA FÖRHÅLLANDEN

I Sverige kan det skilja över 50°C mellan vinter och sommar. Men det är inte kylan som är värsta utmaningen – utan den råa fukten och vinden. Med utgångspunkt i detta konstruerar vi därför våra spabad med följande fördelar:

SITTDJUPET – DJUPARE ÄN KONKURRENTERNAS
Att bada ute på vintern är kanske det bästa badet du kan göra. Men då gäller det att du sitter bra och tillbakalutad med vatten över axlarna – annars blir det kallt. Att vi i Skandinavien dessutom är lite längre gör designen och sittdjupet extra viktigt. Det är därför ett Viskan spabad är lite djupare än de andra baden på marknaden – provsitt och testa själv.

UNIKT DRIFTSÄKERT SYSTEM – LÅNGA VARMA BAD ÅRET OM
Vi använder Balboa watergroup som leverantör av styrsystem. Förutom att vi valt att använda titaniumvärmare, för längre livslängd av värmaren, på de flesta av våra spabad, har Balboa också tagit fram ett unikt styrsystem för oss. Här kan du köra massagepumparna samtidigt som värmaren värmer ditt badvatten. Detta är ett måste i vårt nordiska klimat. Om inte tappar vattnet temperaturen mycket fort – oavsett vilken isolering du har i sidan på badet.

SKALET – MARKNADENS TJOCKASTE SKIVA
Det viktigaste på ett spabad är skalet. Odiskutabelt. Därför har vi valt att satsa på marknadens tjockaste skalskiva, från den bästa leverantören. Skalskivan är mer än dubbelt så tjock som normalt samt uppbyggd av både akryl och abs, för bästa styrka och flexibilitet. Skivan förstärks med flera lager av polyuretan (PUR) för maximal styrka. Detta reducerar även ljudet samt fungerar som ett extra lager isolering och är mycket bättre för miljön än traditionell glasfiberförstärkning.

ISOLERING – ENERGISNÅLA OCH SP-TESTADE
Viskans spabad är dokumenterat energisnåla, tack vare flera lager av isolering och luftbarriärer likväl som vi återanvänder värmen från spabadets pumpar. En annan fördel med vår isolering är att spabaden är mycket servicevänliga och lätta att sköta, vilket kan spara dig många tusenlappar i framtiden. Låg energikostnad + servicevänligt = bästa möjliga driftsekonomi. Klicka här för att öppna testrapporten från SP: https://www.viskanspa.se/wp-content/uploads/2018/02/testresultat_sp-ilovepdf-compressed.pdf

RENT VATTEN (ACS) – RENARE ÄN DRICKSVATTEN
Ett friskt och rent vatten är en förutsättning för att du ska kunna njuta och trivas med ditt spabad. För att uppnå så rent vatten som möjligt med minimalt användande av diverse kemprodukter, så har vi tagit fram ett unikt system; Aqua Clear System. Här är vi unika med antibakteriell slang, AOP – avancerad oxiderings-process (ozon och UV-C ljus som när det kombineras rätt skapar den kraftfullaste, icke kemikaliska, reningen av dricksvatten), kraftfulla filter och en energisnål och programmerbar cirkulationspump.

KVALITETSKOMPONENTER – DETALJER AVGÖR SKILLNADEN
Det är de små sakerna som tätningar, o-ringar, packningar och till och med silikon och lim som gör en stor skillnad. Att använda rätt produkter för rätt ändamål är helt avgörande för hur väl ditt spabad kommer att hålla. Vi använder Viton-tätningar till pumparna som är ca fyra gånger bättre än traditionell EPDM-tätning. På flertalet av våra spabad använder vi en mycket säkrare monteringsmetod gällande massagejetsen som eliminerar silikon och mutter och därmed läckage på grund av för dålig eller föråldrad silikon och/eller plastmutter.

SEPARAT PROGRAMMERINGSBAR CIRKULATIONSPUMP
Vi har valt att använda en separat programmerings-bar cirkulationspump i samtliga av våra modeller. Anledningen till det är att du får ett tystare bad med lägre energikostnad och där du själv kan styra hur ofta vattnet skall filtreras, från 4 till 24 timmar. Slitaget minskar även på övriga pumpar då dessa används endast till vattenmassagen.

LOCKET – MARKNADSLEDANDE
Vi har även ett av marknadens i särklass bästa lock – och värmen stiger ju som bekant uppåt. Vårt lock är tjockt och gjort av en högdensitetscellplast, som till skillnad mot de flesta övriga lock på marknaden, även har mycket god isolationsförmåga efter några år.

ATT BADA SPABAD HAR POSITIVA HÄLSOBRINGANDE EFFEKTER

Vatten är en förutsättning för allt liv och det är kanske därför vi människor har en naturlig dragning till vatten. I vattnet känner vi oss tyngdlösa, livfulla och rofyllda på en och samma gång. Ett varmt spabad är det perfekta sättet att varva ner och återhämta sig efter en intensiv dag. Kliv ner, låt din kropp absorbera värmen, och känn hur musklerna slappnar av.

Hälsofördelarna med ett varmt massagebad är många. När kroppen värms upp ökar blodflödet och får blodkärlen att expandera. Sänkt blodtryck, minskad stress, samt tillfällig lindring av eventuell led- och muskelvärk är effekter som många upplever i samband med sina badupplevelser.

Genom att låta ett utespa bli en naturlig hjärtpunkt, ett socialt nav, finns också chansen att lösgöra kvalitetstid med familj och vänner, något som också påverkar välmåendet och understödjer en positiv helhetskänsla. Få saker slår att under stjärnklar himmel, kanske med lite frost i luften, samla nära och kära. Umgås en stund i en varm atmosfär fri från vardagens distraktioner och känna hur det masserande vattnet frigör endorfiner – kroppens egenproducerade må bra-medicin.

Naturligt hjälpmedel mot sömnlöshet
Minskning av stelhet och svullnad
Hjälpmedel vid artrit (dock inte alla sorter av artrit)
Underlättning vid typ-2 diabetes (minskade blodsockernivåer, bättre sömn)