Telefon

070-5860685

Email

info@bagucci.se

Telefontider

Mån - Fre: 9 - 16

Vi på baGucci vill göra allt för att underlätta våra kunders spabadsanvändning.
Det ska vara enkelt att sköta sitt spabad!

Första steget!

Du har fått din spabadsleverans och skall nu fylla det med vatten för första gången. Eller kanske har du bara bytit vatten i spabadet.
När spabadsvattnet når 20 grader eller högre är det dags att ta det första testet. Detta gör ni för att se hur grundförutsättningarna ser ut och ni använder er av våra engångs teststickor. Teststickan visar på det fria kloret, PH-värdet och den totala alkaniteten. 
Håll stickan 1 decimeter under vattenytan i 5 sekunder, sätt sedan stickan mot dess burk och avläs inom 15 sekunder. Efter 15 sekunder kan färgerna på stickan börja ändras något igen. Vid denna första mätning är PH-värdet och den totala alkaniteten det viktigaste.

Alkaniteten ska ligga mellan 80 – 120
PH-värdet ska ligga mellan 7 – 7,4

Av erfarenhet ska man inte stirra sig blind på stickan, något smått förhöjd eller lågt värde är OK.
Visar stickan att värderna är för dåliga så är det kemin PH +, PH – & Alkanitet upp som skall ses över och användas.

PH minus sänker både den totala alkaniteten och PH värdet. Det finns därför inte någon produkt som heter “alkanitet ner”

Läs alltid på burken före dosering.
Har ditt spabad för lågt PH-värde, exempelvis 6,8 och du vill höja till mitten på den rekomenderade skalan, dvs till 7,2, så är det 0,4 enheter du skall höja. Läs på burken – 3 teskedar PH plus per 1000liter höjer 0,2 enheter. 
När du vet hur mycket PH plus du skall ha tar du en tillbringare med kranhett vatten, häller i din mängd PH plus och rör om. Du rör om för att lösa upp kemet innan du därefter häller ned blandningen i spabadsvattnet, gärna i filterkorgen.
Starta nu pumparna, (de går automatiskt i 15 minuter), låt locket vara av.

Efter att du doserat något i badet bör du vänta 1h innan du gör en mätning igen, detta för rättvisast resultat.


Nu är det dags för Quick Tabs!

Starta pumparna igen, ta av locket och lägg 1st tablett i filterkorgen. Vi vill gärna inte att tabletten åker rund på botten av spabadet. När spabadets pump stängs av efter 15 minuter kan locket sättas på. Låt nu badet värma upp sig till er egen önskade temperatur, därefter är spabadet redo för att du går i!

Efter 3-4 bad gör du en ny kontrollmätning. Justera vid behov.

Efter varje bad tillsätter du 1-2 tabletter beroende på hur många personer som badat. Gör dock detta endast 1 gång om dagen efter bad, och inte efter varje bad om ni badar fler än 1 gång om dagen.

Efter var 3dje tillfälle vi tillsätter Quick tabs, dosera Oxibooster i spabadet. Oxibooster är en blandning mellan klor och aktivt syre som bidrar till ett klart och fräscht bad. Ta ungefär 1st skopa (medföljer), även detta blandar du först ut med hett vatten i en tillbringare.
Sätt på pumpen, låt locket vara av och vänta tills pumpen stängs av automatiskt efter 15minuter.Partikelfilter – Rengöring/byte

När det kommer till filter rekommenderar vi att alltid ha 2st uppsättningar. Växla mellan dina två filter var 14e dag. Filtret som är använd tar du med till duschen, sköljer av och sprayar “Filter Cleaner” på, runt om hela filtret. Låt detta verka i 10 minuter innan du noggrant sköljer av med hårt tryck och hett vatten. Nu är detta filter redo att sättas tillbaka i spabadet efter att nya 14 dagar gått!

Helt nya filter rekommenderar vi att köpa var 6-7 månad.

 

Hamna ej i mätningsdjungeln, använd sinnena 

Så hur ofta ska du då mäta med teststickorna?
Som tidigare nämn ska man ej haka upp sig på mätningen och stirra sig blind. Värdena i spabadet går upp och ned, var inte där och justera vid minsta lilla förhöjning eller sänkning av värde.
Det vi kommer längst på för mätning av spabadet är våra sinnen: Synen, känseln och lukten.

Kan du se igenom vattnet?
Hur känns huden efter bad?
Sätt handen vid karets kant och dra ner mot sitsen, det ska ej vara halkigt eller slemmigt.
Första 2-3 minuterna efter att spalocket tas av kan det lukta lite unket. Detta beror på att det är den översta luften liggandes mellan vattenytan och locket som stiger först. Detta är gammal luft.
Efter dessa minuter ska spabadet lukta fräscht och inbjudande med lite klordoft.
Det är bundet klor som skapar lukt, för att motverka detta används fritt klor, dvs Quick tabsen eller Klor Granulat.

Det räcker med att göra en kontrollmätning av ditt bad var 14e dag med våra kemprodukter. Acceptera om värdena inte är på pricken och hamna ej i mätningsdjungeln – Använd sinnena.