Telefon

070-5860685

E-post

info@bagucci.se

Telefontider

Mån - Fre 8:00 - 16:00

Vi på baGucci Spa & Bad vill göra allt för att underlätta våra kunders spabadsanvändning.
Det ska vara enkelt att sköta sitt spabad!

OBS! Blanda ej olika kemprodukter torrt med varandra. Risk för kraftiga reaktioner

Första steget!

Ni har fått er spabadsleverans och skall nu fylla det med vatten för första gången. Eller kanske har ni endast bytt vatten i spabadet.
När spabadsvattnet når 20 grader eller högre är det dags att ta det första testet. Detta gör ni för att se hur grundförutsättningarna ser ut och ni använder er av våra engångsteststickor. Teststickan visar på det fria kloret, PH-värdet och den totala alkaniteten.
Håll stickan 1 decimeter under vattenytan i 5 sekunder, sätt sedan stickan mot dess burk och avläs inom 15 sekunder. Efter 15 sekunder kan färgerna på stickan börja ändras något igen.
Vid denna första mätning är PH-värdet och den totala alkaniteten det viktigaste!

PH-värdet ska ligga mellan 7 – 7,4
Alkaniteten ska ligga mellan 80 – 120 mg/l (ppm)
Klorvärdet skall vara mellan 1,0 – 3,0 mg/l (ppm)

Av erfarenhet ska man inte stirra sig blind på stickan, något smått förhöjt eller lågt värde är OK.
Visar stickan att värdena är för dåliga så är det nu kemprodukterna PH +, PH – & Alkanitet upp som skall ses över och användas.

Delphins PH minus sänker både den totala alkaniteten och PH värdet. Det finns därför inte någon produkt som heter “alkanitet ner”

Läs alltid på burken före dosering.
Har ert spabad exempelvis för lågt PH-värde, vi säger 6,8 och ni vill höja till mitten på den rekommenderade skalan, dvs till 7,2, så är det 0,4 enheter ni skall höja.
När ni vet hur mycket PH plus ni skall ha tar ni en tillbringare med kranhett vatten, häller i er mängd PH plus och rör om. Ni rör om för att lösa upp kemet innan ni därefter häller ned blandningen i spabadsvattnet, gärna i filterkorgen!
Starta nu pumparna, (de går automatiskt i 15 minuter), låt locket vara av.

Efter att ni doserat något i badet bör ni vänta 1h innan du gör en mätning igen, detta för rättvisast resultat.


Nu är det dags för Quick Tabs!

Lägg 1-2st tabletter Quick Tabs i filterkorgen och starta pumparna igen (Storleken på spabadet avgör). Vi vill gärna inte att tabletten åker runt på botten av spabadet. När spabadets pump stängs av automatiskt efter 15 minuter kan locket sättas på. Låt nu badet värma upp sig till er egen önskade temperatur, därefter är spabadet redo för att du går i!
Vi rekommenderar en badtemperatur på 36-38 grader. Bada aldrig om vattnet är över 40 grader.

Efter 3-4 bad gör ni en ny kontrollmätning. Justera vid behov.

 

                    I fortsättningen – Regelbunden skötsel & sammanfattning:

Tillsätt alltid 1st tablett Quick Tabs 1ggr/v, även om ni inte badar.
Ni kan även tillsätta ca 1tsk/v eller så ofta som önskas av Delphins Spa Klor granulat (Blanda ut med hett vatten i tillbringare &
sprid ut över spabadsvattnet). Ni lär med tiden känna ert eget bad och vet då bäst själva vad som fungerar bäst för er.

Efter varje bad tillsätter ni 1-3 tabletter Quick Tabs beroende på hur många personer som badat & hur stort bad ni har. Gör dock detta endast 1 gång om dagen efter bad, och inte efter varje bad om ni badar fler än 1 gång om dagen.

Dosera även Oxi Booster i spabadet, 1tsk 1ggr/v eller efter var tredje gång ni badar.
Oxi Booster är en blandning mellan klor och aktivt syre som bidrar till ett klart och fräscht bad. Ta ungefär 1tsk, även detta blandar du först ut med hett vatten i en tillbringare.
Sätt på pumpen, låt locket vara av och vänta tills pumpen stängs av automatiskt efter 15 minuter.

Ha ovanstående som rutin och ser ni vid mätning med teststickorna att de övriga värdena behöver justeras så läs på förpackningen för motsvarande produkt och följ instruktioner.

I första hand är det alltså det fria kloret, PH-värdet och den totala alkaniteten som behövs ses över och hanteras . Med de produkter ni köpt från oss klarar ni er långt och länge.

Quick Tabsen är bra och bidrar till att ni sällan behöver justera de övriga värdena om ni följer våra instruktioner. På så sett spar ni på era kemprodukter men har hemma vid behov.

Skulle det uppstå problematik med spabadsvattnet för att ni exempelvis har egen brunn, kontakta då oss, beskriv problemet, så hjälper vi er med vilken produkt som behövs läggas till i er spaskötselrutin.

Partikelfilter – Rengöring/byte 

När det kommer till filter rekommenderar vi att alltid ha 2st uppsättningar för att underlätta för sig själv och kunna bada när som helst man vill. Växla mellan era uppsättningar av filter var 14e dag eller när ni tycks se att det behövs. Spabadet säger till när filter behövs göras rent men ditt öga avgör i slutändan.
Filtret/filtrena som är använda tar ni med till duschen, sköljer av och sprayar “Filter Cleaner” på, runt om hela filtret. Låt detta verka i 10 minuter innan ni noggrant sköljer av med hårt tryck och hett vatten. Nu är detta filter redo att sättas tillbaka i spabadet efter att nya 14 dagar gått och det är dags att byta igen! På detta sett slipper ni att först ställa er och rengöra filter innan ni kan hoppa i och njuta av ett varmt bad.

Vi har att köpa för er som vill underlätta filtertvättandet en Estelle Automatic Filter Cleaner.

Helt nya filter rekommenderar vi att köpa var 6-7 månad.

(Glöm inte att regelbundet rensa filterkorgarna från större partiklar såsom löv, insekter & hår)

– Spabadsvattnet ska bytas ut 3-6ggr/år beroende på hur mycket badet används & vattenkvalitet. Behöver ni instruktioner inför vattenbytet så kontakta oss!


Hamna ej i mätningsdjungeln, använd sinnena! 

Så hur ofta ska ni då mäta med teststickorna?
Som tidigare nämn ska man ej haka upp sig på mätningen och stirra sig blind. Värdena i spabadet går upp och ned, var inte där och justera vid minsta lilla förhöjning eller sänkning av värde.
Det vi kommer längst på för mätning av spabadet är våra sinnen: Synen, känseln och lukten.

Kan du se igenom vattnet?
Hur känns huden efter bad?
Sätt handen vid karets kant och dra ner mot sitsen, det ska ej vara halkigt eller slemmigt.

Första 2-3 minuterna efter att spalocket tas av kan det lukta lite unket. Detta beror på att det är den översta luften liggandes mellan vattenytan och locket som stiger först. Detta är gammal luft.
Efter dessa minuter ska spabadet lukta fräscht och inbjudande med lite klordoft.
Det är bundet klor som skapar lukt, för att motverka detta används fritt klor, dvs Quick Tabsen eller Klor Granulat.

Det räcker att göra en kontrollmätning av ert bad var 14e dag vid användning av våra kemprodukter. Acceptera om värdena inte är på pricken och hamna ej i mätningsdjungeln – Använd sinnena.