Telefon

070-5860685

E-post

info@bagucci.se

Telefontider

Mån - Fre 8:00 - 16:00

Du behöver:
Pipe Cleaner
Dränkbar pump
Vattenslang
Öskar
Svamp

Vattnet i spabadet ska bytas 3-6 ggr per år beroende på hur mycket badet används och vattenkvalitet.

Innan vattnet töms ska elen stängas av!

Innan du tömmer häller du i och kör Pipe Cleaner,

Sedan tömmer du karet. Vi rekommenderar att använda en dränkbar pump.
När vattennivån hamnat under sätena och det endast är lite kvar på botten,
skölj då med en vattenslang in i alla jets/hål och utsug så att du får ur all smuts. Sedan pumpar du ur allt vatten igen och när pumpen inte kan få ur mer använder du ett öskar och svamp.
Det är lite meckigt första gången, men man lär sig.
(Filterkorgar, insug och ozonjets ska rensas regelbundet)

Fotografera nu sittplatsernas ventilers resp. plats och demonterar alla, så hittar du tbx dom till rätt plats när du fått rent allt. Ett tips är att lägga alla munstycken i olika hinkar för varje sittplats och komma på en strategi för att få tillbaka dem på smidigast sett efter rengöring.

Det sista typ 20-30l vattnen är enklast att få ur med ett öskar i plast för båt och en stor biltvättsvamp (utan medel) som suger upp mycket i mängd.
När du kör Pipe Cleaner så kommer du se att du inte vill ha kvar något vatten.

Nu kan du göra rent spabadet inuti med en ren svamp (utan medel) och endast varmt vatten. Glöm inte att demontera nackkuddarna och rengöra överallt du kommer åt inuti badet. Töm nu ur det sista vattnet efter din tvättning, montera tillbaka alla munstycken, nackkuddar och börja fylla på med nytt vatten. Detta gör du via filterhålet för att motverka luftbarriärer i rörsystemet.

(Har du oljiga smutsränder i spabadet så har vi en effektiv och smidig Gel Cleaner från Delphin Spa som du kan använda på dessa områden)